Sens Arbeidsinkludering
Sens Utvikling
Emploi
Sens Eiendom
Et gjennomgående tema i media er hverdagspresset. Rundt omkring på arbeidsplassene kan ansatte oppleve å ikke strekke til på grunn av totalbelastning av oppgaver. Vi i Sens er overbeviste om at «inkluderende jobbdesign» kan være en god løsning, som gir fornøyde ansatte, et bedre arbeidsmiljø og samtidig lavere sykefravær.
Når ansatte har tid til å utføre sine primæroppgaver og får anvendt sin kompetanse, får man fornøyde ansatte, et godt arbeidsmiljø og samtidig lavere
sykefravær. Utfordringen i løpet av en arbeidsdag, er de mange sekundære oppgaver som stjeler tid fra kjerneoppgavene. Disse krever ofte ingen spesifikk kompetanse, men er likevel viktige.
Så hvem skal da utføre sekundæroppgavene?
Vi i Sens hjelper daglig bedrifter med denne utfordringen. Ved hjelp av metoden «inkluderende jobbdesign», identifiserer vi oppgavene som krever mindre spesifikk kompetanse. Oppgavene trekkes ut av de eksisterende stillinger, og en ny re-designet stilling oppstår. Den nye stillingen gir mulighet for arbeidstakere som ikke fyller ordinære kompetansekrav og som står utenfor arbeidsmarkedet.
Bedriften slipper selv å tenke på å finne kandidat til den nye, re-designede stillingen. Sens har en stor portefølje av kandidater med kartlagt kompetanse. Vi kjenner våre kandidater godt og vi gir tett oppfølgning i prøveperioden. Vi mener dette gir bedriften en ansettelse med lav risiko, som kan bidra til bedre lønnsomhet og mer tilfredse ansatte. Samtidig bidrar bedriften til å løse et viktig samfunnsproblem.
Metode som tar utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft
Metoden er utviklet i Nederland og testet ut via et EU-prosjekt i 7 land
Eksempel på inkluderende jobbdesign
Våre sertifiserte veiledere har sett på hvordan man kan anvende inkluderende jobbdesign på, eksempelvis, et sykehjem. Her finnes det en lang rekke oppgaver som ikke krever fagkompetanse: Matlaging, bestilling av matvare, rydding av beboeres rom, behandling av lintøy, fylle på forbruksvarer på rommene, vanne blomster osv. Disse oppgaver utføres av alle ansatte, også de med høy faglig kompetanse, som i tillegg må utføre oppgaver med krav til kompetanse. Sens kartlegger alle støtteoppgavene inn i en ny stilling uten kompetansekrav. I tillegg avdekkes det underveis oppgaver som ikke utføres per i dag, og som kan inkluderes i den nye stillingen. Resultatet blir mer fornøyde ansatte med mer bedre tid til sine fagområder, bedre trivsel for ansatte, beboere og pårørende. En vinn-vinn-vinn for bedriften, ansatte, beboere og den nyansatte som kommer i arbeid.